Tarrés presenta “Camins de pedra”, una proposta que combina senderisme, trail running i ciclisme per conèixer la pedra seca

L’alcalde de Tarrés, Carles Mora, destaca la importància del nou projecte per a aquest petit municipi de les Garrigues, de poc més de 100 habitants, donat que permetrà donar a conèixer el gran patrimoni de construccions de pedra seca que conserva, format per cabanes de volta, forns de calç i cisternes.

El projecte “Camins de Pedra” es desenvolupa en un espai d’unes 1.400 hectàrees i ofereix cinc circuits de senderisme 3 a 9 km i diversos circuits de trail running. Pel que fa al ciclisme, s’ofereix un circuit d’enduro de 20 km de baixa dificultat, 15 single tracks de diversos nivells i un circuit gravel.

Òscar Balsells, responsable de projecte, destaca la transversalitat de la iniciativa i la futura ampliació cap a d’altres indrets de la comarca amb el projecte “Valls de Pedra”, que tindrà un recorregut de 125 km.

Cal recordar que les construccions de pedra seca, com les que es poden visitar al municipi de Tarrés, tenen el reconeixement de Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO.